Zvezde

Najbolji teleskop za početnike i koji teleskop kupiti?

najbolji_teleskop_koji_kupiti

Vrhunski teleskop za početnike do srednjeg astronoma, Skyoptics teleskop BM-70076 M ima najveći otvor u liniji porodice Skyoptics i kratku cev pogodnu za nošenje. Najlakše podešavanje bilo kog opsega početnog nivoa. Sa preklopnim ležištem za pribor samo otvorite noge stativa, okrenite dugme za zaključavanje i spremni ste za polazak.
Odvažan novi dizajn – dobijate detaljniju i širu sliku nebeskih tela, što ga čini savršenim za početnike u astronomiji. Asimetrični dizajn nosača nudi malu težinu i neverovatnu stabilnost. U kombinaciji sa Optikom za uspravnu sliku omogućava potpuno ispravnu sliku za lako gledanje danju ili noću zemaljskih ili astronomskih objekata.
Refraktorski teleskopi najviše se koristi za poglede unutar našeg solarnog sistema, dok je teleskop BM-70076 reflektorski teleskop odličan za posmatranje noćnog neba, sazvežđa i maglina.
Svi teleskopi variraju u vremenu potrebnom za njihovo postavljanje zbog dodataka koji dolaze sa njima.
Važno je zapamtiti da ako tražite sjajan pogled na noćno nebo onda najbolji dvogled često može ponuditi te poglede po nižoj ceni od teleskopa. Međutim, teleskopi su moćniji.

Popularniji modeli dvogleda za posmatranje zvezda nude uvećanja od 8x, 10x i 12x, ali veći modeli mogu ići do 20x i 25x. Međutim, veća uvećanja ne znače uvek bolje prikaze, pošto osvetljenost opada sa uvećanjem, a trebalo bi da uzmete u obzir veličinu sočiva objektiva – onog koje uperite u nebo – jer veći objektivi omogućavaju prikupljanje više fotona od posmatranja samo golim okom, pružajući svetle, oštre poglede koje želite od svojih noći koje ste proveli pod zvezdama.

Za više informacija o modelima i cenama teleskopa, dvogleda i durbina, posetite Skyoptics prodaju

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.